Lange zwembroek heren

blog:

Halal zwemshorts? Bescheidenheid? “Waar heb je het over?” of “Het is gewoon zwemmen!”

We begrijpen dat dit een beetje verwarrend kan zijn, dus laten we het uitleggen. Er is een webshop die dit serieus neemt. Voor het geval iemand verduidelijking nodig heeft, het betekent dat dit product je bedekt houdt en je in staat stelt je salah (gebed) uit te voeren zonder je te hoeven omkleden.

Het gesprek over bescheidenheid in de Islam gaat al heel lang over vrouwen. Zo lang zelfs, dat wij, als mannen, vergeten dat er bepaalde vereisten zijn waaraan wij ons ook moeten houden. Lange zwembroek voor mannen maakt het gemakkelijk om zonder zorgen aan je verplichtingen te voldoen.

In de Islam moeten zowel mannen als vrouwen zich bedekken. Maar de eisen verschillen voor beide geslachten. Voor mannen is een van deze vereisten dat zij te allen tijde de “awrah” of intieme delen moeten bedekken – behalve voor hun echtgenoot, of in andere situaties van noodzaak. Dit gebied loopt van de navel tot aan de knieën of inclusief navel en inclusief knieën, waar de mensen van kennis over verschillen. Het betekent ook, dat als dit gebied bedekt is, het aanvaardbaar is voor een man om zijn religieuze plichten uit te voeren, inclusief het verrichten van salah.

En wie houd er nou niet van om te zwemmen? Echter, halal zwemkleding voor mannen is meestal een bijzaak. Soms denken we “het is maar zwemmen” of “ik ben maar een paar uur op het strand” om onszelf niet te hinderen. Maar uiteindelijk staat bescheidenheid in de Islam hoog in het vaandel en gepaste kleding is een manier om bescheidenheid te betrachten … zelfs al is het maar voor een paar uur.

Dus de volgende keer dat u gaat zwemmen, of een nieuwe korte broek koopt, bedenk dan dat wij weliswaar van zwemmen houden maar nog meer van de tevredenheid van Allaah!

Stel je dit voor: je bent op het strand, je geniet van de zon, je peddelt door het water en je gooit de voetbal in het rond als je maatje aan komt rennen en roept: “het is gebedstijd!”. Als je uit het water komt, zie je in de verte dat de salah al begonnen is. Je rent naar je tas, schuift snel wat spullen door elkaar om je t-shirt te pakken en gaat naar de moskee

Net als je op het punt staat je handen aan je oren te heffen, kijk je naar beneden en zie je dat je korte broek niet lang genoeg is. Oh man, wat nu? Je begint er aan te trekken, maar ze geven geen krimp. Je kijkt om je heen en pakt de eerste handdoek die je ziet en wikkelt die als een rok om je heen in de hoop dat hij je bedekt (en niet afvalt!) terwijl je bidt. Het werkt, maar laten we eerlijk zijn, het zou niet zo ingewikkeld moeten zijn.

Het is een veel voorkomend probleem, maar met een niet-praktische oplossing. Je zou geen extra kleding moeten dragen om aan zo’n religieuze basisverplichting te voldoen. Het grootste probleem? Er zijn gewoon bijna geen opties op de zwemkledingmarkt die de navel tot aan de knieën bedekken (awrah). Het is pas wanneer u een reis of een dag op het strand plant dat het tot u doordringt – u heeft halal zwemkleding voor mannen nodig!

In paniek ga je naar talloze winkels op zoek naar zwemkleding terwijl je het 10e paar zwemshorts omhoog houdt en bedenkt hoe je de pasvorm kunt manipuleren. Het is niet zo dat je gewoon het dichtstbijzijnde warenhuis binnen kunt lopen en de verkoper kunt vragen je een zwembroek te laten zien die “halal” is. En als je dat zou doen, zouden ze je misschien een verwarde blik geven. Dus vraag je liever een te grote broek die je knieën bedekt, in de veronderstelling dat als je op het strand bent en het tijd is om te bidden, je kan improviseren door een t-shirt of een thobe aan te trekken. En meestal is dat helemaal geen probleem, want een korte broek gaat meestal samen met een t-shirt. Het is alleen wanneer we gaan zwemmen dat we ons realiseren dat we een punt moeten maken om de navel tot aan de knieën te bedekken.

Bij Aboe Safiya geloven ze dat Deen niet moet worden opgeofferd om van een reis of een dag op het strand te genieten. Dus waarom niet het beste van beide werelden samenbrengen? De bedekkende zwembroek doet precies dat. Het zorgt ervoor dat uw awrah altijd bedekt is. Zo kun je plezier hebben in de zon en tegelijkertijd je religieuze verplichtingen nakomen. En we denken graag dat het niet makkelijker wordt dan dat!

Informatie over de blog

In deze blog vindt u veel informatie. wij steken veel tijd in het schrijven van een blog. wij hopen dat u kennis uit deze blog heeft kunnen halen. wij hebben meerdere blogs op onze site die u kunt lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *